Poređenje proizvoda ( od 3 )

Aprilia - APRILIA Tuono V4 1100 factory

Boja:
2.183.000 RSD
Dodaj u korpu
Preuzmite PDF brošuru
Snažan, brz, sportskih karakteristika, inspirisan mitskim RSV4,  novi V4 R ABS Tuono sada donosi odlične performanse, izvanredni APRC elektronski sistem, povećanu bezbednost i napredni kočioni sistem sa ABS-om.

Tuono V4 R ABS nastavlja uspešnu tradiciju sportskih nejked motocikala, rođenu 2002. godine i prvi put prikazanu na dvotočkašu Tuono 1000 R. 2009. godine, Aprilia je donela revoluciju u superbajk segmentu, predstavljanjem RSV4, koji je osvojio četiri titule u SBK svetskom šampionatu. Dve godine kasnije, predstavljen je Tuono V4 R, zasnovan na RSV4, a reč je o najsnažnijem i tehnološki najnaprednijem nejkedu ikada napravljenom.

Znanje stečeno tokom uspešnih takmičarskih godina, primenjena je i na novom Tuonu V4 R ABS, koji donosi bolje performanse, veće uživanje, ali i viši stepen bezbednosti, a dostupan u samo jednoj verziji i u dve različite boje. Ne samo što donosi najvažnija poboljšanja predstavljena početkom godine na modelima RSV4 Factory ABS i RSV4 R ABS, već može da se pohvali i novim sedištem i potpuno podesivim ogibljenjem.

Cilj je bio povećati sportske performanse, ali pritom ne gubeći na udobnosti, što je pogotovo važno onima koji svakodnevno koriste motocikl. Za dužu autonomiju, tu je rezervoar povećane zapremine, koja sada isnosi 18,5 litara.

Tuono V4 R ABS donosi poboljšani aPRC sistem, koji je debitovao na RSV4 Factory ABS i RSV4 R ABS modelima. Aprilia Performance Ride Control ili skraćeno aPRCm je direktno zasnovan na tehnologiji korišćenoj u Superbajk šampionatu i pruža maksimalno uživanje i najbolje performanse.

Novi aPRC na Tuonu V4 R ABS se sastoji od:

- aTC (Aprilia Traction Control) sistrema kontrole proklizavanja
- aWC (Aprilia Wheelie Control) sistema kontrole upravljanja
- aLC (Aprilia Launch Control) sistema kontrole paljenja, namenjenog za stazu i sa tri različita moda
- aQS (Aprilia Quick Shift) sistema za brzu promenu stepena prenosa

Uz drugu generaciju aPRC sistema, Tuono ima i ABS sistem visokih performansi, razvijen u saradnji sa kompanijom Bosch, koji garantuje maksimalnu zaštitu na putu. ABS sistem ima tri različita moda podešavanja:

- Mod 1, namenjen za stazu, ali koji može da se koristi i na drumu.
- Mod 2, za sportskiju vožnju
- Mod 3, za površine gde je potrebno bolje prijanjanje, kao i za iste takve vremenske uslove (kišu).

Tuono V4 R ABS ima novu radijalno postavljanu monoblok Brembo prednju kočnicu.

Ovo je jedini nejked motocikl sa V4 motorom, jedinstvenih karakteristika. Uska V arhitektura je omogućila da se napravi agregat ekstremno kompaktnih dimenzija, što pomaže u centralizovanju težine i kompaktnosti šasije. Agregat je poboljšan i donosi više snage, 170 KS na 11.500 o/min i više obrtnog momenta, 111,5 Nm na 9500 o/min, između ostalog i zahvaljujući redizajniranom izduvnom sistemu i pažljivo podešenoj elektronici.