Poređenje proizvoda ( od 3 )

APRILIA OSVOJILA NASLOV PRVAKA U MOTO GP KLASI 125

Nico Terol pobedom je na španskoj stazi u Aragonu osigurao naslov svetskog prvaka među konstruktorima u klasi 125.

U trinaestom kolu svetskog Moto GP prvenstva u klasi 125 Španac Terol doveo je svoju Apriliju RSA do osme pobede u ovoj sezoni te time povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku među vozačima i osigurao naslov svetskog prvaka Apriliji, sportskoj marki Piaggio Grupe, četiri trke pre završetka prvenstva.
Aprilia vodi 325 bodova u ukupnom poretku konstruktora ispred Derbija (takođe dio Piaggio Grupe) koji trenutno zauzima drugo mesto. Ovo je prednost koju je nemoguće nadoknaditi u preostale četiri trke.

S ovom pobedom Aprilia jača svoju titulu najtrofejnije italijanske i evropske marke aktivne u Moto GP prvenstvu sa 291 pobedom u Moto GP-u  (148 u klasi 125 i 143 u klasi 250) te 37 naslova svetskog prvaka (19 među konstruktorima i 18 među vozačima).

Aprilia sada ukupno ima 46 naslova svetskog prvaka iza sebe. Uz 37 u Moto GP prvenstvima osvojila je 7 Off Road naslova te 2 naslova u Superbike-u. Aprilia je nositelj naslova prvaka u SBK prvenstvu sa osvojenim naslovima među vozačima sa Max Biaggijem i među konstruktorima u 2010. godini.

Pobeda italijanskog motocikla u klasi 125 klasičan je primer pažnje koju je Aprilia uvek posvećivala Moto GP klasi za najmlađe te je time postala prava škola za prvake. U svojih dvadesetak godina Aprilia je podigla mnoge zvezde vrhunskog motociklizma. Motociklisti Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Casey Stoner, Max Biaggi, Loris Capirossi, Marco Simoncelli, Manuel Poggiali i Marco Melandri utrkivali su se i učili pobeđivati na Aprilia motociklima.