Poređenje proizvoda ( od 3 )

WSBK PORTIMAO – IZVRSTAN REZULTAT

WSBK PORTIMAO

WSBK APRILIA – IZVRSTAN REZULTAT

-EUGENE LAVERTY OSTVARIO JE POBEDU U DRUGOJ TRCI NA PORTIMAU ISPRED SVOG TIMSKOG KOLEGE KOJI JE OSVOJIO DRUGO MESTO U OBE TRKE TE TIME POVEĆAO SVOJU PREDNOST U UKUPNOM PORETKU.

-APRILIA DOMINIRA U UKUPNOM PORETKU KONSTRUKTORA.


Izvrstan vikend za Apriliju u kojem je osvojila prvo i drugo mesto u drugoj trci na portugalskoj stazi Portimao. Druga trka završila je sa pobedom Lavertyja ispred svog timskog kolege Guintolija koji je povećao svoju prednost u ukupnom poretku prvenstva zahvaljujući i osvojenom drugom mestu u prvoj trci. Ovom pobedom Laverty se penje na treće mesto u ukupnom poretku prvenstva kojim dominira Aprilia. Manjak sreće sprečio je postizanje još boljih rezultata. Eugene Laverty ispao je iz prve trke zbog tehničkog problema nakon što je vodio s tempom kojeg ostali vozači nisu mogli pratiti. 

U prvoj trci, koja je bila puna iznenađenja, Eugene Laverty preuzeo je vodstvo u šestom krugu i nastavio povećavati prednost pred ostalim vozačima. Tehnički problem zaustavio je njegovo napredovanje u jedanaestom krugu. U ostatku trke pažnju je privuklo napredovanje Sylvaina Guintolija koji je vešto čuvao gume tokom prvih nekoliko krugova te je nakon polovine trke držao konstantni tempo sve dok nije stigao na vodeću poziciju. Duga borba s Melandrijem nije završila sve do kraja trke pa je vozač iz Ravene trku završio sedam desetinki sekunde ispred Guintolija.

U drugoj je trci Eugene Laverty pobegao već u prvom krugu, visoko motivisan za ostvarivanje dobrog rezultata uz pomoć svog RSV4 motocikla.  Njegov tempo uskoro nije mogao pratiti ni uporni Rea dok je Sykes bio onemogućen stalnim  tehničkim poteškoćama s motociklom koje su počele već na krugu zagrevanja te je naposletku morao odustati. Guintoli je još jednom pametno odvozio trku koncentrišući se na pređene krugove pa je bio u mogućnosti s hirurškom preciznošću prestići Melandrija i zatim Reu. Dve Aprilije RSV4 ciljnu su crtu prešle daleko ispred ostalih motocikala s Lavertyjem na prvom mestu i Guintolijem na drugom.


Nakon ovog vikenda Guintoli je povećao prednost u ukupnom poretku na 28 bodova ispred Sykesa i 39 bodova ispred svog timskog kolege Lavertyja. Aprilia nastavlja dominirati prvenstvom s 42 boda prednosti ispred BMW-a, 44 boda ispred Kawasakija, 141 bod ispred Honde, 149 bodova ispred Suzukija i 171 bod ispred Ducatija. 

PORTIMÃO WSBK – 1. TRKA

1. Melandri - BMW
2. Guintoli - Aprilia
3. Sykes - Kawasaki
4. Camier - Suzuki
5. Baz - Kawasaki
6. Davies - BMW
7. Fabrizio - Aprilia
8. Cluzel - Suzuki
9. Checa - Ducati
10. Sandi – Kawasaki

PORTIMÃO WSBK – 2. TRKA

1. Laverty - Aprilia
2. Guintoli – Aprilia
3. Rea - Honda
4. Baz - Kawasaki
5. Davies - BMW
6. Checa - Ducati
7. Cluzel - Suzuki
8. Badovini - Ducati
9. Giugliano - Aprilia
10. Fabrizio - Aprilia
 UKUPNI POREDAK VOZAČA

1. Guintoli (Aprilia)    213
2. Sykes (Kawasaki)    185
3. Laverty (Aprilia)    174
4. Melandri (BMW)     156
5. Davies (BMW)         133
6. Baz (Kawasaki)     119
7. Rea (Honda)         105
8. Fabrizio (Aprilia)     101
9. Giugliano (Aprilia)      79
10. Cluzel (Suzuki)      72UKUPNI POREDAK KONSTRUKTORA

1. Aprilia     253
2. BMW         211
3. Kawasaki    209
4. Honda     112
5. Suzuki     104
6. Ducati      82