Poređenje proizvoda ( od 3 )

TRIJUMF APRILIJE RSV4 I MAXA BIAGGIA

Max Biaggi je na stazi Portimao s Aprilijom RSV4 ostvario prvu dvostruku pobedu u Superbike svetskom prvenstvu nakon napete i uzbudljive prve i druge trke u kojoj je odmerio snage sa brzim Leonom Haslamom na Suzukiju.

U prvoj i drugoj trci, Max Biaggi je odmah nakon starta preuzeo vodstvo, a odmah za petama mu je u obe trke bio Haslam. U prvoj trci ova dva takmičara su se uspela odvojiti od ostatka grupe, dok su u drugoj trci tempo držali i Cal Crutchlow (Yamaha), Carlos Checa (Ducati) te Jonathan Rea (Honda) dok nije došlo do kvara na njegovom motociklu. Pogreška Maxa Biaggia samo četiri kruga prie kraja trke rezultirala je trećom pozicijom, iza Haslama i Crutchlowa, što je naizgled Apriliji oduzelo mogućnost za pobedu. Želja Maxa Biaggia za pobedom je očito bila velika te je odmah prestigao Engleza i upustio se u poteru za Haslamom kojeg je uspeo preteći dva kruga pre završetka trke. Uspevši održati vodstvo uprkos pokušajima vozača Suzukija, Max Biaggi je Apriliji doneo i drugu pobedu.

Nakon Pierfrancesca Chilia u 1998. godini ni jedan italijanski vozač nije ostvario dvostruku pobedu na italijanskom motociklu. S ovom dvostrukom pobedom, Max Biaggi zauzima drugo mesto u ukupnom poretku sa 69 bodova, odmah iza Haslama.

Pobednički dan Aprilia Alitalia Racing Teama upotpunio je dvostruki plasman na peto mesto koje je ostvario engleski vozač Leon Camier. Leon Camier je iz trke u trku sve bolji te se već dobro snalazi na svojoj Apriliji RSV4 i može se meriti s vodećim vozačima Superbike prvenstva.

“Zadovoljstvo je biti ponovo na vrhu nakon poteškoća koje smo imali u Australiji,” rekao je Biaggi. “Bolji smo u poređenju s prošlom godinom. Tempo je bio nešto sporiji u drugoj trci, pa su ostali takmičarii bili vrlo blizu. Bila je to uistinu dobra borba s puno preticanja i nekoliko grešaka. Presretan sam zbog ove dvostruke pobede jer je ovo zaista sjajan rezultat za mene, moj tim, a i za Apriliju koja je zaista odradila vrhunski posao.”

“Vrlo sam sretan,” rekao je Camier. “Ostvarili smo dobre rezultate u obe trke i držali odličan tempo. Nažalost nisam uspeo pronaći svoj ritam tokom prvih nekoliko krugova i to me koštalo boljeg plasmana. Moram se popraviti u tom području. Aprilia RSV4 mi s novim vešanjem sve više odgovara i čeka nas puno posla kako bi i dalje napredovali.”