Poređenje proizvoda ( od 3 )

Piaggio FLY 50 4t za 2013

Dugovečni Piaggio Fly konačno je dočekao zamenu, a reč je o istinskom globalnom skuteru koji je zamišljen tako da izgledom i performansama privuče vrlo široku paletu potencijalnih kupaca širom  sveta

Kao i do sada Piaggio Fly u posljednjem izdanju objedinjava funkcionalnost i lakoću korištenja s elegancijom italijanskog dizajna. Uz ovo, naravno, dolazi i pouzdanost na koju vlasnici Piaggio proizvoda računaju već godinama.

Dizajnom je novi Fly dobar primerak nove generacije koja se trudi stvoriti više praktičnog prostora za vozača i prtljag, dok istovremeno ne kompromituje izgled koji je toliko važan činilac  italijanskih proizvoda. Istaknuti prednji kraj krasi novooblikovano svetlo istaknuto hromiranim okvirom koji se spaja na kontrolne instrumente. 

Fly i dalje zadržava simbol prepoznatljivosti Piaggio porodice, prepoznatljivu „kravatu“, koja je u ovom slučaju crna. Sedište je postavljeno nisko, tako da i niži korisnici mogu dosegnuti podlogu i osetiti sigurnost, dok će istovremeno i viši vozači pronaći mesta za kolena.

Novost na ovom modelu je rezervoar goriva smešten ispod podnice, čime ispod sedišta ostaje pregršt prostora za prtljag. Ova izmena je rezultirala prtljažnim prostorom bez presedana: u njega stanu dve jet kacige, što je neviđen uspeh kod ovako kompaktnog skutera. Praktičnosti doprinosi i pretinac ispod upravljača, baš kao i uobičajena kuka za kesice. 


Za pogon Fly koristi moderni četvorotaktni agregat zapremine 50 kubnih centimetara sa 4 ventila po cilindru, koji osigurava performanse dvotaktnog uz ekonomičnost četvorotaktnog pogona.