Poređenje proizvoda ( od 3 )

Nova dvostruka pobeda MAXA BIAGGIA u MONZI

Još jedna dvostruka pobeda Max Biaggija i Aprilie ove sezone i u Superbike karijeri obeležila je ovonedeljni trkački vikend Superbike šampionata.

Naravno recept za ludnicu na Monzi, popularnom "Hramu brzine", je zamućen nakon prve trke u kojoj je Biaggi uspešno odoleo napadima britanskog kontigenta u najjačoj klasi. Do samog kraja su mu probleme zadavali Toseland, Crutchlow i Haslam ali je Biaggi zahvaljujući kako neverovatnim blok manevrima u krivinama i neverovatnoj brzini Aprilie uspevao da ih zadrži iza sebe. Posao mu je donekle bio olakšan nakon pada Johny Reae i to pri velikoj brzini neposredno nakon što je mladi Irac ostvario najbrže vreme piste i nagovestio konkurenciji da se sprema za još žešći napad.

U drugoj trci Max ponovo odlično startuje, podsećajući po žestini starta na Troy Baylissa, i izbija na prvu poziciju. Već u prvoj šikani, Prima variante, posao mu biva veoma olakšan pošto dva najkonkurentnija vozača iz prve trke Toseland i Rea uz Ruben Xausa ispadaju iz trke - Maxu potom samo preostaje da se izbori sa Haslamom koga ceo vikend prate problemi sa prijanjanjem zadnjeg točka tako da i on ubrzo postaje žrtva svoje žestine ali uspeva da se povrati, ali ipak nekoliko mesta je izgubljeno a Biaggiju data prednost koju on do kraja trke ne ispušta. Haslam se za to vreme skoro do kraja trke za drugu poziciju bori sa odličnim Troy Corserom koji svoj BMW dovozi do treće pozicije i istorijskog prvog podijuma za BMW mašinu u Superbike klasi. Šampionat se nastavlja već sledeće nedelje i to trkom u južnoj Africi na pisti Kyalami.
Slavlje Aprilia Racing tima upotpunjeno je prvim mestom u poretku proizvođača. Aprilia je sada u vodstvu s 3 boda ispred Suzukija i 35 ispred Ducatija.
«Velika nedjelja, sve u Italijanskom znaku: od staze, vozača, guma, goriva i sponzorskih boja. Italija je dobila krila.» Ovako je Roberto Colaninno, predsednik i CEO Piaggio Grupacije, koji je pratio trku iz Aprilia Team box-a komentarisao dvostruki uspeh u Monzi. «Dvostruka pobada Maxa Biaggija dokaz je tehnološke nadmoći Aprilije i njenog ključnog proizvoda, RSV4, kojeg vozi izvanredni prvak.» dodao je Roberto Colaninno.

Max Biaggi je komentirao: «Druga utrka bila je fantastičan završetak izuzetnog vikenda. Da me neko pitao da zamislim savršenu trku, rezultat bi bio vrlo sličan današnjem razvoju događaja. Moram zahvaliti timu, među nama ima puno razumevanja i privrženosti, sve izvrsno funkcioniše i sjajno sarađujemo. Nakon prve trke hteo sam još bolje osetiti motocikl, što je bilo riskantno jer obično ne menjate motocikl koji pobeđuje. Ali ispalo je da smo bili u pravu jer su mi promene omogućile da napravim razliku.

vest objavljena u saradnji sa prijateljima sa portala MOTO-BERZA