Poređenje proizvoda ( od 3 )

BEVERLY SPORT TOURING 350cc ie ABS/ASR

Asortiman Piaggio-vih bestselera velikih točkova je sada obogaćena novim sportskim modelom: Predstavljen je Beverly SportTouring

Novi agregat od 350 kubika je potpuno nov – kompaktan kao agregat od 300 cm3, ali sa performansama agregata od 400 cm3 sa zadnjom gumom 150/70 i novim izgledom, obogaćen novim detaljima. Evolucija karakterističnog Beverlyja i njegove elegancije u novu, sportsku klasu.

Novi Beverly SportTouring je prvi skuter opremljen sa ABS/ASR sistemom koji omogućava maksimalno korištenje mogućnosti skutera, bez ugrožavanja bezbednosti vožnje.

Najprodavaniji Piaggio-v model velikih točkova, sa preko 300,000 prodatih vozila, lider je na tržištu već deset godina, sada dolazi u kombinaciji mogućnosti, komfora, i uživanja u vožnji.

Beverly SportTouring je prvi model Piaggio marke opremljen sa najnovijim motorom 350 cm3. Ovaj agregat je napravljen da poseduje snagu agregata od 400 cm3, ali veličinu, nivo emisije štetnih gasova i troškove održavanja agregata od 300cm3.

Novi SportTouring ima kombinovani kočioni sistem koji raspodeljuje silu kočenja, i prvi je skuter na Svetu sa ugradjenim ABS sistemom sa ASR kontrolom proklizavanja za maksimalnu bezbednost u vožnji, a od sada i u iznenadnim i nepredvidivim situacijama.

Da bi bio usaglašen sa tehnološkim inovacijama, novi Sport Touring sada ima 150/70 zadnju gumu koja garantuje maksimume u stabilnosti i držanju puta. 
Novi agregat: minimum prostora – maksimalna snaga

Na Beverly SportTouring-u jednocilindrični agregat 350, četvorotaktni, sa 4 ventila, elektronskim ubrizgavanjem i vodenim hlađenjem je doživeo svoju premijeru. Remek delo Piaggio Group tehnlologije u sektoru skutera.

Specijalne studije termalnih agregata, optmizacija dinamike protoka tečnosti, usvajajući rešenja koja su omogućavala povećanje snage uz smanjivanje potrošnje, onmogućile su Piaggio Group-i izradu ovog atraktivnog agregata 350.

Novi motor od 350 kubika je smišljen sa sistemom suvog kartera i `flater` ventilom koji omogucava smanjenje gubitaka usled pulsiranja, smanjenje veličine pumpe za ulje, a samim tim i smanjenje dimenzija motora.
Tokom njegovog projektovanja posebna pažnja je posvećena smanjenju gubitaka usled unutrašnjeg trenja; `klackalice` ventila sada sadrže valjčiće radi smanjenja buke i povećanja ekonomičnosti.
Na desnoj strani motora (strana na kojoj se nalazi varijator), takodje postoje poboljšanja koja posebno predstavlja novo kvačilo, sa više diskova potopljenih u ulju, koje obezbedjuje mnogo mirniji prenos snage čak i u uslovima termičke preopterećenosti. Posebni sistem podmazivanja obezbedjuje njegovo stalno hladjenje u svim radnim uslovima.

Ova tehnička rešenja, zajedno sa novim CVT variomatom, razvijenim “ad hoc” za ovaj agregat, omogućuju smanjenje težine za čitavih 10 kg u odnosu na 400 cm3.

Mogućnosti motora, sa maksimalnom snagom od 24.5 kW (33.3 KS) postavljaju novi Beverly SportTouring na vrh svoje kategorije.

Mala veličina za maksimalne performanse, uz veću uštedu: zahvaljujući novom motoru troškovi održavanja Beverly SportTouringa su zadržani na nivou skutera od 300 cm3. Šta više, servis je predviđen za pređenih 20.000 km, sa zamenom ulja tek na 10.000 km

Ekonomičnost potrošnje goriva je unapređena, zahvljaujući novom agregatu. U prosečnoj vožnji, Beverly SportTouring sa litrom gorica prelazi 30 km, sa dosegom većim od 330 km.
Arhitektura rama: efekat motocikla za komfor skutera.

Briljantne mogućnosti mašine su podržane sa originalnim i ekstremno efektnim ramom, referentnu tačku svih Beverly modela još od početka. Još jednom u nizu, Beverly SportTouring omogućava agilnost, široke mogućnosti i uživanje u vožnji na najvišem nivou.

Dvostruki ram je od visokootpronih čeličnih cevi i presovanog metala sa viljuškom prečnika 35mm, dok je zadnje vešanje sa dva “shock” amortizera dvostrukog dejstva, sa podešavanjem predopterećenja koji nude 4 pozicije podešavanja. Ovo omogućava upijanje neravnina i udaraca na putu, umirujući upravljanje.
Osim agilnost i lakog upravljanja od strane svakog “urbanog putnika”, novi Beverly SportTouring omogućava vrhunsko “držanje puta” zahvaljujući velikim točkovima i dvostrukom petokrakom točkovima (16” x 3.00” prednji 14” x 3.50” zadnji) i velikim gumama (110/70 i 150/70).

Kombinovano kočenje, ABS i ASR: snažno i sigurno u svakoj situaciji.

U smislu aktivne sigurnosti, novi Beverly SportTouring se ne stidi konfrontacije sa izazovima. zahvaljujući snažnom kočionom sistemu, najvišeg nivoa u svojoj kategoriji. Prednja kočnica poseduje veliki 300 mm polu-plivajući disk, gde su tri plivajuća klipa u čeljusti, dok je na zadnjoj kočnici disk od 240mm. Ova dva diska rade u sinergiji, zahvaljujući kombinovanom kočionom sistemu kočenja (za verziju bez ABS funkcije) tako što su pritiskom desne ručice za kočenje aktivirani dva prednja klipa prednje kočnice, dok se pritiskom leve ručice za kočenje aktiviraju jedan klip u prednjoj kočnici i zadnju kočnicu. Distributivni ventil kočionog sistema je povezan za levu ručicu kočnice, kalibrirajući pritisak na prednju kočnicu u zavisnosti od pritiska zadnje kočnice, da bi izbegao eventualno smanjenje kočione sile na zadnji točak i održao ravnotežu vozila.

Novi Beverly SportTouring je prvi skuter na tržištu koji može biti opremljen sa ABS/ASR paketom za optimalno upravljanje vozilom čak i u delikatnim situacijama, kao što je iznenadan gubitak upravljivosti pri slučajevima naglog ubrzavanja ili kočenja.
Oba točka su opremljena senzorom kretanja i senzorom za konstantno merenje brzine kretanja. Senzori su povezani sa dvokanalnom hidrauličnom kontrolnom stanicom koja putem servo ventila podešava nivo pritiska na kočioni sistem, aktivirajući ABS u trenutku kada točak namerava da zablokira.
Krajnji rezultat je potpuna i konstantna upravljivost sa smanjenjem kočionog puta.

ASR funkcija, u kombinaciji sa ABS sistemom predstavlja ozbiljni korak napred u pravcu aktivne sigurnosti. Kod ASR funkcije, izlazna snaga ja automatski redukovana kada senzor registruje proklizavanje zadnjeg točka. Ovo omogućava sprečavanje gubitka kontrole na neravnim, ili slabo prijanjajućim podlogama. ASR može biti lako isključen upotrebljavajući namenjeni prekidač na upravljaču, tako da vozač u svakom trenutku može voziti “kao po suvom”. Status sistema pokazuje svetlosni signal na instrument tabli.

Stil: elegantan, u pravom “Made in Italy” duhu.

Boje

Jedinstveni izgled novog Beverly SportTouring-a je kompletiran ekskluzivnim bojama i detaljima unutrašnjosti koji su u skladu i koji imaju namenu isticanja linija i sportskog karaktera skutera. Argento Cometa, mat boja koja još više ističe linije i Nero Cosmo koja naglašava agresivnost koje dolaze sa sedištem boje cigle. Klasične boje Blu Midnight, Rosso Antares i Bianco Luna su sa crnim sedištem..