Poređenje proizvoda ( od 3 )

Aprilia predstavila SR Max 125 & 300

Novi maksi skuter iz Aprilije polako stiže na evropska tržišta. Reč je o modelu SR Max, koji će u ponudi dolaziti sa dva četvorotaktna agregata.
Aprilia SR Max je maksi skuter naglašeno sportskog dizajna i odličnih voznih performansi, za kojeg se očekuje da će privući mahom mlađe kupce željne atraktivnog i voznog maksi skutera. Za razliku od klasičnih skutera, ovaj se ističe večim točkovima, vrhunskom šasijom i 35mm hidrauličnim viljuškama. A sve navedeno pruža osečaj vožnje većeg motora.

Nije teško pogoditi da je inspiracija za dizajn potekla od sportskog RSV4 motocikla, što će definitivno biti veliki plus kod potencijalnih kupaca ovog skutera. Aprilia SR Max dostupna je u dve boje. Prva se zove Nero Aprilia, a radi se o kombinaciji crne i crvene, dok je druga Bianco Glam, što naravno znači bele boje.
Kao što smo spomenuli, skuter će dolaziti u ponudi sa dva moguća četvorotaktna agregata. Osnovni model je SR Max 125 s jednocilindričnim, vodeno  hlađenim agregatom zapremine 125 ccm, koji izvlači maksimalnih 15 konjskih snaga pri 9.250 obrtaja u minuti.
Snažnija verzija nosi oznaku SR Max 300, što naravno znači da koristi agregat zapremine 278 ccm. Iako službene performanse nisu navedene, Aprilia kaže da je ovaj agregat idealan kompromis između visokih performansi i ekonomične vožnje. Još nije poznato kada će SR Max stići na naše tržište, niti koja će mu biti cena.